x
Pentru a vă oferi o experiență mai bună, folosim cookies. Accept
graduation cap

Învață lecția

Studiază cele 7 module din cursul Dreptul Mass-Media sau cele 4 module din cursul Știrea falsă, dezinformarea, propaganda, fact-checkingul. Ai și oportunitatea să le urmezi pe ambele. Sunt cursuri explicate într-un limbaj accesibil, cu exemple atât din presa de la noi, cât și cea străină, astfel încât să-ți fie mai ușor să le înțelegi.

Treci testul

După ce ai studiat modulul/modulele cursului/cursurilor, susține testul la final. Sunt 15 întrebări la Dreptul Mass-Media și 10 întrebări la Știrea falsă, dezinformarea, propaganda, fact-checkingul. Se consideră că ai susținut testul doar dacă răspunzi corect la toate întrebările. Dacă nu ești mulțumit de rezultat, poți să revezi cursul/cursurile și să susții ulterior testul repetat. Îți urăm succes!

Primește certificatul

După ce ai răspuns corect la toate întrebările, generează certificatul, printează-l și vino la Școala de Jurnalism din Moldova cu buletinul de identitate, pentru a fi completat și validat cu semnătura și ștampila instituției. Te așteptăm să-ți oferim și un cadou util!

Școala de jurnalism

Cursuri online

DREPTUL MASS-MEDIA

Dreptul mass-media constituie o disciplină interdependentă de multiple științe juridice și ramuri de drept. Aceste ramuri înglobează reglementări ce vizează libertatea de exprimare, accesul la informație, serviciile media audiovizuale, dreptul de autor, protecția datelor cu caracter personal și mult...ȘTIREA FALSĂ, DEZINFORMAREA, PROPAGANDA, FACT-CHECKINGUL

Fact-checkingul (verificarea faptelor) trebuie să fie parte a activității zilnice a fiecărui/ fiecărei jurnalist/jurnaliste competent/competente. Identificarea și verificarea faptelor din mai multe surse și oferirea știrilor doar după ce sunt analizate asigură informarea corectă a publicului larg și...

Încă nu te-ai convins?
Aceste cursuri te vor ajuta în meseria de jurnalist. Îți veni cunoaște mai bine drepturile, vei înțelege esența și limitele dreptului de a te exprima liber, vei cunoaște cerințele pe care trebuie să le respecți pentru a nu încălca drepturile altor persoane, pentru a evita să fii parte a unui proces de judecată. Totodată, vei învăța când și cum trebuie acordat dreptul la replică și cum ar trebui să reacționezi atunci când primești o astfel de cerere. Vei conștientiza mai mult importanța verificării informațiilor și faptelor din mai multe surse ca să eviți difuzarea unei știri false ori incomplete.
Expediază mesaj